The brief was to design a new high security headquarters for Link Interchange Network, containing main-frame computers serving Northern England; maintenance workshops for ATM’s; offices, meeting and board rooms and 100 car parking spaces.

The building wass designed to reflect the hi-tech nature of the client organisation which occupies a unique position within the banking world, serving and linking together the ATM facilities of numerous High Street Banks.

As security was of vital importance, multiple protection levels are integrated within the building to ensure the absolute safety of the systems. The solid ground level plinth houses the Central Data Centre and primary building services. Other plant is located within a free-standing structure to the west of the main building.

The predominantly glazed office spaces are accommodated at first and second floor levels, gathered around a central atrium which draws in more natural light. Security is also given a tangible expression by the provision of an external water filled moat and ha-ha wall, and by the solid nature of the ground floor.