SMR Architects were commissioned to oversee the planning, regulation and standards compliance for the refurbishment of an existing building owned by Waitrose at their headquarters site in Bracknell.  The brief set out the requirement for new office accommodation to be provided to allow for the relocation of the design and branding department within the business.

The existing plan is based over two floors with basement car parking of which the scheme provided accommodation to the first floor only.  A double height main entrance leads up to open plan office space segmented into areas by the clever use of furniture and dividing screens.  A series of meeting and breakout spaces radiate off the open plan providing more private spaces to work.

Front and rear service cores provide all of the ancillary spaces for the floor, whilst the clever use of colour both aids navigation around the building and offers vibrancy to the spaces.